About Me

Coaching

Na temu odnosa i takozvanog “Trauma bond-a” .

Individualni pristup.

Opcije Coachinga / sessiona

Trumna bond coaching

Mini session od 3 sata za dame koje bi željele porazgovarati o nekom trenutnom problemu/nedoumici i nisu sigurne da li im treba intenzivniji rad od nekoliko tjedana ili mjeseci.

Session plus od 5 sati rada koji se vrši kroz dva tjedna i u kojem se isto bavimo određenim pitanjem, poljem koje vas trenutno muči.

Intensive work session 10 sati rada kroz cca 2 mjeseca gdje se bavimo s više pitanja i imamo dulje razdoblje za rad i promjene koje biste željele postići.

Svi navedeni oblici rada su individualni, a radi se putem WhatsAppa/ Messengera/ Vibera i telefonski.

Cijena sata (60 minuta) 100,00 € / 753,45 kn

Podrška putem SMS / WhatsApp / Viber / Messenger / 85,00 € tjedno / 640,43 kn

Za izvanredne termine obračunava se 50% veća naknada.

Relationship coaching

(Coaching koji se odnosi na određenu osobnu/obiteljsku situaciju u sferi osvještavanja vlastite traume, naučenih obrazaca i uvjerenja). Moram napomenuti da ne dajem love/dating savjete niti se bavim takvim vidom coachinga.

Cijena sata (60 minuta) 200,00 € / 1506,90 kn

Plaćanje za sve navedene usluge – avansno, zbog liste čekanja na koju se prijavite uplatom.

Detaljnije o meni možete pročitati ovdje.

Izjava o odgovornosti dostupna je ovdje.

Rad na sebi nikada nije bio toliko zastupljen i nikada nismo bili izloženi tolikom broju kontradiktornih informacija. Baš iz tog razloga, jer sam se i sama susrela s mnogim savjetima koji su više štetili no koristili, odlučila sam se posvetiti istraživanju pojma koji definira sve naše romantične odnose a zove se “Trauma bond”.

Što je to zapravo?

Trauma bond (vezivanje uz traumu) događa se kada narcis ponavlja ciklus zlostavljanja s drugom osobom, što potiče potrebu za potvrđivanjem i ljubavlju od strane zlostavljane osobe. Traumatsko vezivanje često se događa u romantičnim vezama, međutim, može se dogoditi i između kolega, članova obitelji i prijatelja. Najčešće ga ipak vežemo uz romantične odnose.

Zašto se to zapravo događa?

Događa se kada vaša trauma “udari” o traumu druge osobe.

Postoji više vrsta i svaka se takva vezanost drugačije manifestira jer smo svi mi individualci, s različitim iskustvima, dolazimo iz različitih okruženja, emotivnih obiteljskih spona i odgoja. Naše emotivne potrebe svi iskazujemo na drugačiji način i često to posve nesvjesno radimo na toksične načine, jer smo tako naučili. Tako smo u djetinjstvu stekli dojam i sliku o odnosima, pa smo ako nam je nedostajalo roditeljske ljubavi i pažnje, mogli razviti anksiozni obrazac zbog kojeg uvijek činimo sve kako bismo dobili ljubav drugih ljudi. Ugađamo, podilazimo, sebe umanjujemo jer smatramo da ćemo tako ZASLUŽITI ljubav.

S druge strane takvog odnosa veoma često je osoba koja ima obrazac ponašanja u kojem se užasava emotivne bliskosti, pa se kad se pojave emocije, povlači. To zovemo Avoidant attachment. Što se više pokazuje emocije, osoba se više udaljava, što drugu stranu (Anxious attachment) tjera da se sve više trudi i podilazi kako bi zadobila ljubav. U tom odnosu stvara se trauma bond, koji svoje polazište ima u djetinjstvu.

Sa svakim takvim toksičnim odnosom, trauma bond u nama se produbljuje. Iz jednog odnosa u drugi vučemo iste obrasce, “bogatiji” za nove traume. I u svakom novom odnosu ponavljamo isti, zapetljani krug, radeći iste greške, sve do trenutka dok ne prepoznamo i ne osvijestimo obrazac.

Na tom putu, mogu vam pomoći i voditi vas step by step kroz svoje coaching programe.

Coaching

Prijave za coaching

Svoja pitanja i prijave molim Vas šaljite na mail info@marijaklasicek.com s naznakom “coaching”.

mk

Let’s Get Started

Zanimaju te moje reference?