O mojoj glazbi…

To je jedna vrlo zabavna priča!

Ali ju ipak najbolje pričaju moje pjesme. 🙂

Glazbom sam se počela baviti 2006 godine nakon što sam upoznala poznatog glazbenika i skladatelja Marka Tomasovića, koji mi je rekao citira: “Šteta da ti taj talent ostane u ladici… snimi nekaj Mare.”

Krajem 2011.-e krenula sam u solo vode, nakon dugogodišnjeg pjevanja u girl bandu iCe* kojeg sam bila idejni začetnik i pokretač. S “Ajsicama” sam nastupala na Marco Polo Festu 2008. s pjesmom “Dođi polako”, te na Zagrebfestu 2010. s pjesmom “Što dođe srcima” za koju je snimljen i video spot u produkciji poznatog Daria Radusina.

Na Zagrebfestu 2008.-e osvojila sam svoju prvu strukovnu nagradu. Priznanje za najbolji tekst od strane Hrvatskog društva skladatelja i to za pjesmu “Ni sad” u izvedbi mlade i prelijepe glumice Hane Hegedušić.

Aranžmane za sve moje pjesme potpisuje mladi i vrlo talentirani producent Tomo Bačurin, za kojeg tvrdim da mu ni nebo nije granica u kreativnosti. Tomo od milja zvan Lima također potpisje aranžman za autorski singl “Chocolada” s kojim se sam predstavila na Darfestu 2012. i napravila vrlo upečatljivi show.

Singl “Il tuo Cuore” premijerno je izveden na Darfestu 2013, a zatim na HITfestu 2013, u Krapinskim toplicama. To je također hit godine radia Istra, tri godine za redom. 🙂

2013 godine primila sam Drugu nagradu Udruge “Spark” na natječaju za najljepšu pjesmu “Još jedno proljeće 2013”. Nagrađena pjesma nosi naziv “Ruku pod ruku” te označava nastavak mog književnog rada. Ovih dana televizijski i radijski eter zaokupila je pjesma “Tuđa žena” koju izvodi sve popularniji Ivica Bago.

Za istoimenu pjesmu u suradnji s Tomom Bačurinom, potpisujem tekst. “Tuđa žena” jedna je od pjesama koja se 2016 godine predstavila na CMC festivalu u Vodicama 🙂

S dugogodišnjim prijateljem i poslovnim suradnikom, Tomom Bačurinom Limom potpisala sam 2018 godine i nakladnički ugovor, te tako sada kao glazbenica djelujem pod glazbenim labelom LONGPLAY RECORDS, u okviru kojeg je izašao album “Ledena” koji je dostupan na Amazonu, iTunesu i Deezeru.

Singlom “BAJKE” koji je premijerno izveden na “Darfestu 2015.” osvojila sam nagradu za najbolji tekst. Nagradu mi je uručila Tereza Kesovija.