Ukratko o meni

Mary je…

mlada kantautorica,
rođena 1985 – e u Zagrebu…
Po horoskopu lavica,
po prirodi brbljava i direktna.
Pjeva od kad zna za sebe
U profi vode ulazi 2006-e.

Vlasnica je APortala kojeg je i glavna urednica. Svoju ljubav prema umjetnosti spojila je kroz pisanu riječ i note. Uz to što potpisuje sve svoje pjesme, aktivno sklada i za mnogobrojne izvođače.

Krajem 2011.-e kreće u solo vode, nakon dugogodišnjeg pjevanja u girl bandu iCe* kojeg je bila idejni začetnik i pokretač. S “Ajsicama” je nastupala na Marco Polo Festu 2008. s pjesmom “Dođi polako”, te na Zagrebfestu 2010. s pjesmom “Što dođe srcima” za koju je snimljen i video spot.

Na Zagrebfestu 2008.-e osvaja svoju prvu strukovnu nagradu. Priznanje za najbolji tekst od strane Hrvatskog društva skladatelja i to za pjesmu “Ni sad” u izvedbi mlade i prelijepe glumice Hane Hegedušić.

Aranžmane za njene pjesme potpisuje mladi i vrlo talentirani producent Tomo Bačurin, za kojeg Mary tvrdi da mu ni Nebo nije granica u kreativnosti. Tomo od milja zvan Lima također potpisje aranžman za njen singl “Chocolada” s kojim se predstavila na Darfestu 2012. i napravila vrlo upečatljivi show.

Njen singl “Il tuo Cuore” premijerno je izveden na Darfestu 2013, a zatim na HITfestu 2013, u Krapinskim toplicama.

2013-e primila je Drugu nagradu Udruge “Spark” na natječaju za najljepšu pjesmu “Još jedno proljeće 2013”. Nagrađena pjesma nosi naziv “Ruku pod ruku” te označava nastavak njenog kvalitetnog književnog rada. Ovih dana televizijski i radijski eter zaokupila je pjesma “Tuđa žena” koju izvodi sve popularniji Ivica Bago.

Za istoimenu pjesmu u suradnji s Tomom Bačurinom, Mary potpisuje tekst. “Tuđa žena” jedna je od pjesama koja se 2016 godine predstavila na CMC festivalu u Vodicama 🙂

Marija je s dugogodišnjim prijeteljem i poslovnim suradnikom, Tomom Bačurinom Limom potpisala i nakladnički ugovor, te tako sada kao glazbenica djeluje pod glazbenim labelom LONGPLAY RECORDS.

Aktualni singl nosi naziv “BAJKE”

Pjesma je premijerno izvedena na “Darfestu 2015.” gdje je Marija osvojila nagradu za najbolji tekst. Nagradu joj je uručila Tereza Kesovija

Više o ovoj svestranoj umjetnici možete saznati i na fan page-u:

https://www.facebook.com/MarijaKlasicek/

Dok glazbeni rad, nove pjesme i obrade poznatih hitova možete pratiti ovdje:

 

Facebook Comments

error: Content is protected !!